Happy Drinks 7+ #1

Alle mooiste wijnen die ik dronk dit jaar waren natuurwijnen. Stuurs en meeslepend, van het geijkte pad af. Soms vol fijne diepte, weirde vergezichten, zelden saai.

Volbloedliefhebber Mark Kuijpers selecteert 7+1 maakt 8 natuurwijnen. Oranje, wit, rood. Check zijn insta natuurwijnvlek en je hebt al zin: “over eigenzinnigheid niks te klagen: limoen, soepgroentes, aardbeien en kalk. Klinkt gestoord, maar het klopt en intrigeert.

Mijn favoriet: “Dit is mijn referentie orange. Voor twee tientjes koorddans je zonder balansstok probleemloos naar de overkant. Onderweg balanceer je tussen oxidatie en fruit, citrus en ijzer, tussen gefermenteerd en afgemeten. Is de circusact opwindend, extravert? Nee. Maar het is wel een welzijnsvormer, een grondlegger van geluk, een vlamvoeder. En iedereen verlaat de tent uitgelaten.

Kortom: 7+1 deelnemers, 7+1 wijn. We gaan funky, breed en we gaan vlamvoeder. Zaterdag 16 oktober. Inkom 17:00

7+1 plaatsen, – die ene is voor mij – kosten 40 euro pp. Ik draag zorg voor bescheiden begeleidende nas.